.M.A מטפלת רגשית באמצעות משחק
איזור שירות: נתניה והסביבה. טלפון:
054-9178259
שרה האייטנר: מטפלת רגשית לילדים באמצעות משחק
ניסיון והכשרה:
39 שנות ותק כמורה
20 שנות ותק כיועצת חינוכית
תואר שני בייעוץ חינוכי
תואר ראשון בחינוך
טיפול במשחק והדרכת הורים באוניברסיטת בר אילן
למי מתאים הטיפול באמצעות משחק?
הטיפול במשחק עוזר לילדים בגילאי 12-3 במצבים הבאים:
עיכובים התפתחותיים
הפרעות קשב וריכוז
רצף הספקטרום האוטיסטי
בעיות התנהגות
התפרצויות זעם
משברים (גירושין, מחלה, אובדן)
הפרעות חרדה
בעיות רגשיות
טראומה
קשיי ויסות
הזנחה והתעללות
קשיים חברתיים
שיטת הטיפול:
טיפול באמצעות משחק - שיטה ייחודית המאפשרת לילד לבטא את רגשותיו ומחשבותיו באמצעות צעצועים. הצעצועים הם מילים עבורו והמשחק הוא השפה.
הדרכת הורים - הורים במקביל למפגשים עם הילד מקבלים הדרכה. כיצד לחזק את הקשר בין ההורה לילד. כיצד ניתן להציב גבולות ללא ענישה, כיצד להעצים ולבנות את הביטחון העצמי של הילד וההורה, ללמד את הילד לקחת אחריות, כיצד לשנות סדרים לא רצויים בבית כמו: צפייה בטלוויזיה, אכילה, הליכה לישון בזמן.
בטיפול נוכל לעבוד על:
שיפור הביטחון העצמי
חיזוק כוחות ההתמודדות
שיפור תפקוד בחיי היום יום
שחרור כעסים ופחדים
פיתוח מיומנויות חברתיות
שיפור הקשר בין הילד להורים
על הטיפול באמצעות משחק:
טיפול באמצעות משחק היא שיטה טיפולית ייחודית המאפשרת לילדים לבטא את רגשותיהם, מחשבותיהם וחוויותיהם בסביבה בטוחה, אמפטית ומקבלת. המטפל מתאים את עצמו לעולמו של הילד, מקשיב למה שהילד מנסה לומר דרך המשחק ומספק תמיכה, הכלה והכוונה.
יתרונות הטיפול באמצעות משחק:
ביטוי רגשות: המשחק מאפשר לילד לבטא רגשות שונים: כעס, פחד, עצב, תסכול. ילד שמבטא את רגשותיו מאפשר התבוננות אל עולמו הפנימי. ביטוי הרגשות עוזר לו להתמודד עם קשיים ומפתח בילד הבנה לרגשות הזולת.
עיבוד חוויות: הילד מעבד חוויות והתנסויות מחיי היום יום. הולדת אח, עליה לבית - הספר וקשרים חברתיים. לפעמים מצבי משבר של גירושין, אובדן. הילד משליך תכנים רגשיים וחוויות מעולמו הפנימי על המשחקים. הילד יכול להמחיז במשחק דמיוני את האופן שבו הוא תופס וחווה סיטואציות מטרידות מהחיים האמיתיים.
פיתוח מיומנויות חברתיות: המשחק מסייע לילד במיומנויות חברתיות, יכולת לפתור בעיות, להבין כללים וחוקים, להתמודד עם הפסד וניצחון, איפוק במצבים מתסכלים ושיתוף פעולה.
חיזוק הביטחון העצמי: המשחק מפתח אצל הילד את תחושת המסוגלות והערך העצמי. תחושות שיעזרו לו ליזום ולהתנסות בדברים חדשים.
התמודדות עם קשיים: במשחק הילד לומד לווסת את הרגשות שלו, לומד להתאפק. ילדים שמסוגלים לווסת את רגשותיהם יתמודדו טוב יותר עם קשיים.
כדי למקסם את האפקטיביות של הטיפול, חשוב לשלב הדרכת הורים במקביל לטיפול בילד. בהדרכת הורים, ההורים ילמדו כלים יעילים לתקשורת עם ילדם, יבינו את עולמו הרגשי ויסייעו לו להתמודד עם קשיים.
טיפול באמצעות משחק הוא כלי טיפולי רב עוצמה שיכול לעזור לילדים רבים להתגבר על קשיים רגשיים, לפתח מיומנויות חשובות ולשפר את איכות חייהם.
לפרטים נוספים אודות טיפול באמצעות משחק, ניתן לפנות אליי:
שרה האייטנר - מטפלת רגשית לילדים באמצעות משחק
איזור שירות: נתניה והסביבה
טלפון: 054-9178259
אני מזמינה אתכם לצאת איתי למסע משחקי מרתק, בו נעזור לילדכם לפרוח!